Recepty

Dobry den,

Prodavam maso v omackach, potrebuju uvest do dotykacky recepturu vsech omacek


Treba omacka A sklada s ingredientu x,y,c, kazdy den vyrabim 5 kg omacky
Omacky prodavam spolu s masem, coz vychazy po 50 gramm omacky na kus masa

Jak se to da nastavit spravne, jednou jsem zkusil pres vyrobu, ale mne to nejak neslo


Dekuji

Dobrý den,

tuto problematiku lze řešit nastavením odtěžování surovin z prodejních položek. Informace naleznete v manuálu zde: http://manual.dotykacka.cz/odtezovani.html (Nastavení na vzdálené správě), nebo zde: http://manual.dotykacka.cz/odtezovaniskladu.html (Nastavení přímo na pokladně).


Při nastaveném odtěžování se suroviny dle uvedeného množství odečtou při každém prodeji položky. Pokud na prodejní položce zanecháte navíc aktivní skladový odpočet a zároveň povolíte funkci "Vyráběná položka", suroviny se nebudou odečítat při každém prodeji, ale naopak při naskladnění této prodejní položky dojde k jednorázovému odečtení přednastavených surovin v odtěžování - tedy výrobě koncové prodejní položky. Manuál k výrobě naleznete zde: http://manual.dotykacka.cz/naskladneniavyroba.html


Jednodušší je z pohledu nastavení a prováděných úkonů v pokladně použít standardní odtěžování, vhodnější je především, pokud suroviny postupně spotřebováváte. Naopak v případě, kdy nakoupíte suroviny a následně z nich vytvoříte finální koncové produkty, které dále prodáváte, je mnohdy pro evidenci lepší položky rovnou v Dotykačce vyrobit.


S pozdravem

Radim Sedlák

Zákaznická podpora Dotykačka 


Přihlášení nebo Registracepro odeslání komentáře