Díky propojení dotykových pokladen se Vzdálenou správou jsou data z pokladen v reálném čase synchronizována s bezpečným úložištěm na internetu. V případě fungujícího internetového připojení má tak uživatel jistotu, že jeho data jsou vlastně nepřetržitě zálohována. Proto je možné velmi jednoduše (např. při poruše původní pokladny a zapůjčení nové) nahrát aktuální data na novou pokladnu. Uživatel při výpadku pokladny, nepřichází o svá data. Data v pokladně je možné zálohovat i lokálně.


Hostingové centrum pro Vzdálenou správu

Data jsou uložená v hostingovém centru společnosti TTC Teleport v České Republice a toto hostingové centrum disponuje špičkovou bezpečností. Hostingové centrum je certifikováno dle norem ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000 a ISO 27001, a současně je provozováno v režimu TIER 3. Jde o největší hostingové centrum v ČR a jedno z největších v Evropě. Přístup k datům je zabezpečen na špičkové úrovni z hlediska fyzické i informační bezpečnosti.



Data v Dotykačce

Data v dotykové pokladně jsou také zabezpečena. Díky tomu, že není nutné používat Obchod Google Play (Dotykačka má vlastní Marketplace) nehrozí např. riziko stažení a instalace škodlivé aplikace. Bezpečnost dat v Dotykačce potvrdilo testování v laboratoři Tayllor Cox Cyber Lab s.r.o., kde získala Dotykačka tři důležité certifikáty:



  • Certifikát EET (v souladu s požadavky Zákona č. 112/2016 Sb.).


  • Certifikát Kybernetická bezpečnost (v souladu s požadavky Zákona č. 181/2014 Sb.) a Ochrana osobních údajů (v souladu s požadavky Zákona č. 101/2000 Sb.).


poznamka

Poznámka
Všechna získaná ocenění a certifikáty najdete přehledně na této stránce.