Aplikace pokladního systému Dotykačka jsou pravidelně aktualizovány zhruba v intervalu 30 dní. Každá nová verze pak, mimo nových funkcí, opravuje také známé problémy. Proto může být v některých případech řešením stažení tzv. BETA verze aplikace Dotykačka. BETA verze je nová verze, která již prošla základním testováním a je připravena ke standardnímu uvolnění. Před uveřejněním však projde ještě jedním testovacím kolečkem.


Pro aktualizace pokladního systému slouží aplikace Dotykačka Marketplace, která ve výchozím nastavení stahuje pouze standardně uveřejněné nové verze. Jednoduchým postupem je však možné změnit kanál pro stahování aplikací a stáhnout BETA verze, a tím např. aktualizovat Dotykačku dříve, než bude uvolněna standardní aktualizace. Tento postup je vhodný především po konzultaci s technickou podporou, která stažení a instalaci BETA verze doporučí.


Upozornení

Upozornění

BETA verze přepíše původní verzi Dotykačky a po aktualizaci již nebude možné se vrátit k předchozí verzi. Aplikace Dotykačka se však bude dále standardně aktualizovat.


Jak stáhnout a nainstalovat BETA verze aplikací?
  1. Z plochy dotykové pokladny spusťte aplikaci Dotykačka Marketplace a ťukněte na ikonku vpravo nahoře pro zobrazení menu.

     

  2. V menu ťukněte na Nastavení.
     

  3. Na zobrazené stránce zvolte Aplikační kanál.
     
  4. Do zobrazeného pole Aplikační kanál zadejte slovo beta a ťukněte na OK. Takto Marketplace přepnete do kanálu s BETA verzemi aplikací Dotykačka. Poté se šipkou vpravo nahoře vraťte na výchozí stránku Marketplace.


  5. Nyní na výchozí stránce uvidíte dostupné verze aplikací v BETA kanálu. Zvolte aplikaci, kterou chcete nainstalovat, ťuknutím na odpovídající tlačítko INSTALOVAT bude aplikace stažena a automaticky nainstalována.


  6. Po instalaci nové verze Dotykačky vraťte Marketplace do výchozího stavu tak, že smažete slovo beta z pole Aplikační kanál a ponecháte ho prázdné (viz krok 4.). Od tohoto okamžiku budou v Marketplace opět dostupné jen standardně uvolňované verze aplikací. Jakmile tedy vyjde verze oficiální, nahradí BETA verzi ve vašem zařízení.


Upozornení

Upozornění

BETA verze aplikací nejsou ještě plně otestované a mohou tak obsahovat chyby. Před instalací a používáním BETA verzí aplikací Dotykačka doporučujeme konzultaci s technickou podporou.