Pokud prodáváte několik shodných produktů s různými surovinami (např. palačinky), můžete využít tzv. "Odtěžování z odtěžování". Co to vlastně je, vám ukáže tento příklad:

Zákazník prodává palačinky v několika variantách. Palačinky jsou tak společné pro všechny jeho produkty, mění se vlastně jen jeijch náplň. V dotykové pokladně můžete samozřejmně vytvořit několik produktů, u kterých budete vždy znovu odtěžovat suroviny pro palačinky i pro různé náplně. Existuje však jednoduší a efektivnější cesta.


Vytvoříte si společný produkt Palačinka s odtěžováním odpovídajících surovin (mléko, mouka,vejce, cukr...) a ten poté použijete jako surovinu pro další produkty - varianty jednotlivých prodávaných palačinek.


  1. Vytvořte produkt Palačinka s odpovídajícím odtěžováním. U tohoto produktu aktivujte volbu Odečítat ze skladu, abyste mohli tento produkt dále použít jako surovinu pro vytvoření dalšího odtěžování.

  2. Nyní vytvořte další produkty s prodávanými variantami (palačinka se špenátem, s nutelou apod.). Do odtěžování mimo použitých náplní vložte také jako surovinu prvně vytvořený produkt Palačinka.

  3. Jakmile máte vytvořeny produkty se všemi variantami u prvně vytvořeného produktu Palačinka vypněte odečítání ze skladu.



poznamka

 Jak nastavit odtěžování skladu najdete v kompletní uživatelské příručce:

http://manual.dotykacka.cz/odtezovani.html