Platební terminál Dotypay můžete aktivovat dvěma způsoby. Před aktivací je vždy potřeba připojit terminál k internetu.


Aktivace QR kódem

  1. Přihlaste se do portálu Dotypay. Přihlašovací údaje jste obdrželi do své e-mailové schránky.
  2. Po přihlášení přejděte na seznam zařízení a najeďte myší na QR kód pro aktivaci u zařízení, které chcete aktivovat QR kód se tak zobrazí.

  3. Na terminálu Dotypay nyní zvolte Aktivace s QR kódem a zobrazený kód pomocí fotoaparátu na spodní straně nasnímejte.

  4. Na terminálu odsouhlaste Všeobecné obchodní podmínky, Ochranu osobních údajů a GDPR. Vše si můžete přečíst ťuknutím na šipky u každé položky. Dále tlačítkem ve spodní části pokračujte.

  5. Po odsouhlasení dojde ke stažení konfigurace, aplikací a dostupných aktualizací. Jakmile se vše stáhne, je nutné staženou konfiguraci aplikovat. To provedete jednoduše ťuknutí na tlačítko Aplikovat v hlavním menu nebo v upozornění, které se zobrazí v horní části obrazovky.
     

Aktivace pomocí PINu

  1. Na terminálu Dotypay zvolte Aktivace s PIN a zadejte vaše IČO a aktivační PIN. Aktivační PIN naleznete po přihlášení do portálu Dotypay u každého terminálu v seznamu zařízení v části Nastavení zařízení. Další postup je stejný, jako při aktivaci pomocí QR kódu.

  2. Na terminálu odsouhlaste Všeobecné obchodní podmínky, Ochranu osobních údajů a GDPR. Vše si můžete přečíst ťuknutím na šipky u každé položky. Dále tlačítkem ve spodní části pokračujte.
  3. Po odsouhlasení dojde ke stažení konfigurace, aplikací a dostupných aktualizací. Jakmile se vše stáhne, je nutné staženou konfiguraci aplikovat. To provedete jednoduše ťuknutí na tlačítko Aplikovat v hlavním menu nebo v upozornění, které se zobrazí v horní části obrazovky.


Po aktivaci terminálu můžete již začít přijímat platby kartou.