Platba elektronickými stravenkami je z pohledu pokladny vlastně jen další platební metoda. Jestliže tedy chcete akceptovat elektronické stravenky, je nutné nejprve uzavřít smlouvu se společností, která je poskytuje (Edenred, Sodexo, Benefit Plus, Gusto Karta, Chèque Déjeuner, GastroCard a Naše stravenka). Po uzavření smlouvy pak budete kontaktováni poskytovatelem vašeho platebního terminálu, který zajistí jeho aktualizaci. Po této aktualizaci bude platební terminál, mimo běžných karet, akceptovat také elektronické stravenky.


Realizaci platby elektronickou stravenkou totiž zajišťuje platební terminál. Z pohledu Dotykačky tak jde jen o další platební metodu, kterou povolíte v Nastavení aplikace Dotykačka v části Nastavení plateb. Poté zvolíte tuto platební metodu v platebním dialogu a Dotykačka pro realizaci platby zkontaktuje platební terminál.


Jakmile uzavřete smlouvu s poskytovatelem elektronických stravenek, doporučujeme o tom informovat banku (stačí emailem), celý proces tak urychlíte.